Почина Бодо Бушман(Bodo Buschmann) - основателят на Brabus

Bodo Buschmann направи Brabus световноизвестна компания. Той почина след кратко боледуване.

Тунинг индустрията скърби за загубата на един от най-известните си представители: Бодо Бушман. Основателят и собственик на Brabus почина в четвъртък на 62 години след кратко боледуване,
това съобщиха от компанията в Ботроп.

По време на юридическите си проучвания и бизнес проучвания, Buschmann основава Brabus GmbH на 22-годишна възраст.
От първия ден компанията се занимава с усъвършенстването на моделите на Mercedes-Benz. Компанията е основана в малка работилница на улицата зад автокъщата на родителите на Buschmann.
Първото седалище на фирмата бързо става твърде малко и скоро след това се премества в първата си корпоративна сграда - днес Werk 1.

Днес Brabus твърди, че е най-големият независим производител на автомобилни рафинерии в света и производител на суперавтомобили, базирани на модели на Mercedes.
Няколко пъти превозни средства от "Брабус" поставиха рекорд в "Книгата на рекордите на Гинес" за скорост от над 370 км / ч.

Buschmann също е съосновател на Асоциацията на автомобилните тунери VDAT. Като дългогодишен президент, той играе ключова роля в превръщането на усъвършенстването на превозните
средства в световен мащаб. Като предприемач Бушман винаги е бил отворен за нови идеи:
в началото на годината той откри първия водещ магазин в Дюселдорф заедно с производителя на яхтата Sunseeker.

Отсега нататък Константин Бушман ще поеме всички управленски задължения на баща си.
Други ключови ръководни позиции остават на "ветераните" на Brabus Ulrich-Joachim Gauffrés (главен технически директор) и на Stefan Hosters (главен финансов директор).

Благодарим Ви господин Brabus! Почивайте в мир!

Публикувана на: 2018-05-06 21:57:48